Musta tee, pistaatsia ja maasika panna cotta

  • 3 dl vahukoort
  • 3 dl piima
  • 1 dl pruuni roosuhkrut 
  • 4 želatiinilehte
  • 1 vanillikaun
  • 2 Earl Grey teepakki
  • 1 tl pistaatsiapastat

Maasikatarretis

Valmista panna cotta. Eemalda vanillikaunast seemned. Vala potti piim ja koor, lisa vanillikaun, vanilliseemned ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa potti teepakikesed ja pistaatsiapasta, kata pott kaanega ja jäta vähemalt 30 minutiks tõmbama.
Seejärel pane eraldi kaussi külma vette želatiinilehed likku. Kuumuta poti sisu taas 40 kraadini, lisa paisunud želatiinilehed ja sega, kuni need lahustuvad. Valmis segu vala läbi sõela nelja magustoiduvormi. Aseta vormid vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Maasikatarretise jaoks püreesta maasikad saumikseriga. Kuumuta väikeses potis sidrunimahl koos vee ja suhkruga keemiseni ning lase minut podiseda. Lase mahlal jahtuda, kuni see on leige ja seejärel lisa mahl vähehaaval ning pidevalt segades püreestatud maasikatele. Kalla toormoos magustoiduvormidesse ja aseta need taas külmkappi.