Mocha Mousse

6-le

Põhi

  • 1 pakk šokolaadiküpsiseid (180 g)
  • 40 ml espresso kohvi
  • 1 tl tumedat muscovado suhkrut
  • 1 tl konjakit (soovi korral)
  • 1 sl piima

Vaht

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 40 ml espresso kohvi
  • 200 ml vahukoort
  • 2 munavalget
  • 3 sl ekstrapeent suhkrut

Serveerimiseks *

  • 100 ml vahukoort
  • 20 g tumedat šokolaadi

Purusta küpsised peeneks, kas köögikombaini lõiketeraga või aseta need kilekotti ja tambi pudrunuia kasutades peeneks puruks. Valmista espresso või kange kohv, sega sisse suhkur, piim ja konjak, kui seda kasutad. Vala küpsisepurule ja sega hästi läbi. Jaga segu magustoidupokaalide põhjale.

Vahu valmistamiseks vala kuum kohv kastrulisse ja lisa tükeldatud šokolaad. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud. Lase jahtuda. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Eraldi kausis vahusta koor. Sega õrnalt munavalgevaht, koor ja šokolaadisegu. Ära liiga palju sega, vaid kergelt, et vaht jääks õhuline. Tõsta vaht pokaalidesse küpsisepõhja peale. Lase magustoidul paar tundi külmkapis taheneda.

Serveerimisel vahusta ülejäänud koor ja sulata šokolaad. Vala sulašokolaad vahustatud koore hulka ja sega paar tiiru, et koor jääks triibuline. Tõsta koor magustoidule ja serveeri kohe.

* serveerimiseks võid kasutada ka ainult riivitud šokolaadi