Meekook mustade ploomide ja Kreeka pähklitega

Tainas

Täidis

  • 500 g hapukoort
  • 80 g suhkrut
  • 150 g kuivatatud ploome
  • 100 g Kreeka pähkleid

Kaunistuseks

  • 150 g hapukoort
  • 100 g Kreeka pähkleid
Taina jaoks pane või, suhkur ja mesi potti ning kuumuta, kuni või sulab. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda, sega juurde lahti klopitud munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit. Jahuta ning lõika neljaks võrdse suurusega tükiks.

Täidise jaoks sega hapukoor suhkruga ning jaga kaheks. Poolele sega juurde hakitud Kreeka pähklid, teisele poolele hakitud mustad ploomid. Aseta tainaplaadid üksteise peale serveerimisalusele, määrides plaatide vahele vaheldumisi ploomi- ja pähklitäidist. Määri pealt ja külgedelt hapukoorega ning kata tükeldatud pähklitega. Hoia öö läbi külmkapis.