Martsipaniga marjakook mandlipõhjal

Põhi:

Tükelda või, lisa see mandlijahule ja haki noaga või näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Lisa siirup, sega mass ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 23-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.  Vajadusel lisa paar supilusikatäit mandlijahu, et tainas käte külge kinni ei jääks. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 200 g kohupiima või paksemat hapukoort
  • 1,2-1,5 dl suhkuroosiirupit 
  • 4 toasooja muna
  • 1 tl mandli- või 1,5 tl vanilliekstrakti
  • 100-200 g martsipani
  • 150 g punaseid sõstraid (see on sulatatud ja nõrutatud marjade kaal)

Kate:

Sega vispliga toasoe toorjuust kohupiima ja siirupiga läbi, lisa ükshaaval munad ja sega ühtlaseks. Lisa ekstrakt, marjad ja u 1 cm tükkideks lõigatud martsipan ning sega ained õrnalt läbi. Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 160-kraadi juures u 50 minutit, kuni täidis on tahenenud (keskelt võib kook veel võbiseda).
Sega katteained omavahel ja määri ühtlaselt koogile. Pane kook ahju, keera temperatuur maha, tee ahjuuks praokile ja lase koogil ahjus täielikult jahtuda. Võta kook ahjust välja ja aseta külmkappi. Hoia külmas enne lahtilõikamist vähemalt 2-3 tundi.