Marineeritud puravikud ja kukeseened
2 liitrit
- 2 kg kukeseeni või puravikke, puhastatuna ja vajadusel tükeldatuna
- 2 sibulat, poolratastena
- 1 porgand, viiludena
- 1 liiter vett
- 2 sl soola
- 3 sl suhkrut
- 2 loorberilehte
- 2 tilliõisikut
- 5 tera vürtsi
- 10 tera musta terapipart
- 10 nelgitera
- 1 kaneelikoor
- 2-3 sl 30%-list äädikat
Keeda vees sibulat ja porgandit koos vürtside, soola, suhkru ja loorberilehega mõned minutid. Tõsta siis potti seened ja lase keema tõusta. Keeda umbkaudu 5 minutit. Eemalda kaneelikoor ja loorberileht. Need mõlemad kipuvad purgis seistes marinaadi mõruks tegema. Tõsta seened ja marinaad steriliseeritud purkidesse, lisa igasse purki veel tilliõisik ning kaaneta kohe. Kõige lihtsam on purke koos kaantega steriliseerida 100 kraadini kuumutatud ahjus 15-20 minutit