Marineeritud kõrvits ebaküdooniatega

  • 700 g kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
  • 300 g ebaküdooniaid
  • 3 dl suhkrut
  • 7 dl vett
  • 8 tera musta pipart
  • 3 sl sidrunimahla ja u 5 cm sidrunikoort
  • 1 kaneelikang
  • 6 tera nelki
  • 3-4 sl 30% äädikat

Lõika kõrvits kuubikuteks. Poolita ebaküdooniad ja puhasta seemnetest ning seejärel lõika väiksemateks sektoriteks. Kuumuta vesi ja suhkur koos pipraterade, nelgi ning kaneeliga. Lõika sidrunikoorest õhuke riba ja lisa ka see. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa äädikas, sidrunimahl ja kõrvits ning kuumuta kaane all keskmisel kuumusel u 10 minutit, vahepeal ettevaatlikult segades, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa ebaküdiooniad ja kuumuta veel u 5-7 minutit, kuni ebaküdoonia on klaasjas ja kõrvits pehmenenud. Tõsta kõrvitsasegu steriliseeritud purkidesse ja vala peale marinaadivedelik.Vürtsid võid soovi korral samuti purki pista, kuid kui eelistad pigem mahedamat maitset, kurna need välja. Sulge purgid õhukindlalt ja säilita jahedas.