Magushapu kastmega pardimaks

  • 500 g jahutatud maksa (pardi-, broileri- või küülikumaksa)
  • piima
  • soola
  • kartulitärklist

Kaste:

  •  2,5 sl suhkruroosiirupit 
  •  2 sl mahedat sinepit
  •  2 sl sidrunist pressitud mahla
  •  2 sl riisiäädikat
  •  1 tl riivitud ingverijuurt
Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning aseta vähemalt 30 minutiks piima sisse likku.
Võta maks piimast välja, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja tükelda. Pane taldrikule tärklis ning lisa paar näpuotsatäit soola. Veereta maksatükke tärklises ning prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Tõsta küpsetatud maksatükid kaussi. Vahepeal sega kokku kõik kastmeained.  Kontrolli maitset ja vajadusel lisa magusat, soolast või haput. Vala kaste maksatükkidele ning sega kergelt.