Maasikatega gazpacho

  • 400 g küpseid tomateid
  • 400 g maasikaid
  • 150 g kurki
  • 1 keskmine punane paprika
  • 1 väike küüslauguküüs
  • pool väikest punast sibulat (soovi korral)
  • u 50 g saia
  • 2 sl extra virgin oliiviõli (vajadusel rohkem)
  • 1 sl punase või valge veini äädikat
  • 1 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Serveerimiseks

  • peotäis (peeneks hakitud) basiiliku, koriandri või mündi lehti
  • 50-100 g feta- või kitsejuustu
  • krõbedaid saiakrutoone või röstitud saia

Haki tomatid u 1 cm tükkideks, puhasta maasikad, lõika kurk viiludeks ja puhastatud papika väikesteks tükkideks. Haki küüslauguküüs ja punane sibul peeneks. Murra sai tükkideks.

Sega aedviljad ülejäänud komponentidega ja proovi aedviljadest mahlad välja pigistada. Võid seda teha ka käte abil. Kata kauss toidukilega ja lase vähemalt tunnike külmkapis seista, veel parem üleöö.

Töötle aedviljad köögikombainis peeneks. Kui soovid vedelamat suppi, lisa veel õli või vett. Maitse ning lisa vajadusel suhkrut või pipart. Soola ära pigem lisa, sest juustus on seda juba niigi.

Serveerimiseks jaga supp kahe kuni nelja kausi vahel, puista peale (hakitud) rohelist ja murenda juustu. Puista supilee ka saiakrutoonid või paku supi kõrvale röstitud saia.