Maasikad meringue’i, valge šokolaadi mille feuille ja šampanjasorbetiga

4-le

  • 400 g Eesti maasikaid

Maasikaželee:

Itaalia meringue:

Šampanjasorbett:

  • 150 ml šampanjat või vahuveini
  • 30 g valget kristallsuhkrut
  • 20 g vett
  • 80 g valget kuvertüüri ehk glasuurimisšokolaadi
Maasikaželee tegemiseks püreesta maasikad suhkruga kannmikseris, lisa leotatud želatiin. Kalla segu õhukese kihina ettevalmistatud plaadile, lase külmkapis tarduda.
Meringue’i jaoks sulata suhkur veega ja kuumutada 120 kraadini, seejärel lisa vedelik kõvaks vahuks mikserdatud munavalgete hulka ja mikserda veel 5 minutit.
Šampanjasorbeti valmistamiseks võta veest ja suhkrust tehtud ning maha jahutatud suhkrusiirup, lisa see šampanjale ning pane sügavkülma jäätuma. Vahusta jäätisemasinas või kraabi jäätunud sorbetti lusikaga.Sulata šokolaad kuumal veevannil 50–55 kraadi juures, seejärel jahuta 27 kraadini ja tõsta uuesti 32 kraadini – nii tuleb šokolaad palju kõvem ja ka läikiv. Kalla see peenikese nirena küpsetuspaberile ja pane jahtuma. Lõika kuuma noaga lahti.
Viiluta pestud ja puhastatud värsked maasikad ning serveeri magustoit kihiti – maasikaželee, maasikaviilud, meringue, šokolaad ja sorbett.