Maasika-toorjuustutort
12 portsjonit
- 45 Savoiardi (Ladyfingers) küpsist
- 600 g toorjuustu
- 200 g valget šokolaadi
- 200 ml vahukoort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 250 g maasikaid
Siirup:
- 2 dl vett
- 1 sidruni mahl
- 2 dl suhkrut
Siirupi jaoks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. Lase siirupil jahtuda.
Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao ⅓ neist koogialusele. Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
Vala saadud kreemist ⅓ küpsistele ja pane peale ⅓ tükkideks lõigatud maasikatest. Seejärel lao uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Korda sama kolmanda kihiga. Soovi korral kaunista piparmündilehtede või riivitud valge šokolaadiga.