Maasika-beseetort mandlite, kodujuustu ja rukkibiskviidiga

Põhi:

  • 150 g võid 
  • 50 g suhkrut 
  • 3 munakollast 
  • 1 dl piima 
  • 2 dl rukkijahu 
  • 1 tl soodat 
  • 1 tl sidrunhapet

Vahusta toasoe või suhkruga (vähemalt 5 minutit), lisa munakollased ja vahusta, kuni suhkur on sulanud. Seejärel lisa vahustades piim. Sega jahu hulka sooda ja sidrunhape ning sõelu jahu või-munasegu hulka, kuni tekib ühtlane kohev mass. Jaota tainas kahte küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi ja küpseta ühekaupa 175-kraadises ahjus 15 minutit.

Besee:

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa laimimahl ja vähehaaval suhkur ning vahusta samal ajal pidevalt edasi. Viimasena sega sisse mandlilaastud. Aseta beseemass ühele tordipõhjale ja küpseta 100 kraadi juures 40 minutit ja jahuta vähemalt 30 minutit ilma kuumuseta paokil uksega ahjus. Besee peaks pigem kuivama kui küpsema, nii jääb see õhuline.

Kreem:

  • 300 g kodujuustu 
  • 360 g hapukoort 
  • 100 g suhkrut 
  • 0,5 laimi mahl 
  • 300 g maasikaid
  • 6 g želatiini
  • 0,5 dl vett

Viiluta maasikad. Sega kodujuust hapukoore, suhkru ja laimimahlaga. Lahusta želatiin külma vees, sulata madalal temperatuuril ning sega kreemi hulka. 

Torti on mugavam kokku panna küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormis. Aseta kõige alla üks tordipõhi, määri sellele pool kreemist. Laota koogile viilutatud maasikad ja ülejäänud kreem. Kõige peale aseta beseega tordipõhi. Lase mõni tund jahedas seista.