Kuum jõhvika-ingverijook apelsiniga

  • 200 g külmutatud jõhvikaid
  • 6 dl vett
  • 2 kaneelipulka
  • pöidlapikkune jupp ingverit, õhukeste viiludena
  • 1-1,5 dl heledat suhkrusiirupit (lisa oma maitse-eelistuse järgi)
  • 1 apelsin
Tõsta jõhvikad, vesi, kaneel ja viilutatud ingver väiksemasse potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 3-4 minutit, vajutades jõhvikaid kahvliga katki, et mahl välja pääseks. Tõsta pott pliidilt. Sega vedeliku hulka suhkrusiirup. Poolita apelsin ja pigista mahl (ei pea poolikuid päris tühjaks pigistama, sest nad annavad niikuinii veel seistes maitset) joogi sisse. Lisa potti ka apelsinipoolikud.
Lase joogil u 30 minutit kaane all maitsestuda. Kurna läbi sõela. Soojenda jooki enne serveerimist. Kui soovid, lisa klaasi/tassi ka jõhvikaid ja apelsinilõike.