Küülikumaksa salat

  • 250 g küülikumaksa
  • 2 sl nisujahu
  • värskelt jahvatatud pipart
  • meresoola
  • praadimiseks õli
  • 1 sl võid
  • 2 sl ekstrapeent suhkrut
  • 1 suurem roheline õun või 2 keskmist punast ploomi
  • poole sidruni mahl
  • pool punast sibulat
  • 1 sl jõhvikaid
  • salatilehti (näiteks rukolat, verevat oblikat, lambsalatit)

Sidruni-õlikaste

  • 1 dl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 1 sl mett
  • 1 tl meresoola
  • ¼ tl purustatud musta pipart
  • 2 dl õli
Kaunistuseks hakitud karameliseeritud pähkleid või krõbedat röstitud müslit ja värskeid tüümianilehti.
Puhasta maksad kelmest, maitsesta soola ja pipraga ning paneeri jahus. Kuumuta pannil õli ja prae selles maksatükid. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Sulata mõõdukalt kuumal pannil väheses võis suhkur ja lisa õunasektorid ning pisut värskelt pressitud sidrunimahla ja karamellista õunu paar minutit. Sibul koori ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks. Salatilehed pese jääkülma veega ja kuivata salativurri abil.
Salatikastme valmistamiseks sega omavahel sidrunimahl, mesi, pipar, sool ja viimasena lisa peene joana, samal ajal pidevalt vispliga kloppides, õli. Serveeri salat kihiti serveerimisnõus või taldrikul, lisades salatikaste alles vahetult enne serveerimist.