Küpsetatud aprikoosid stracciatella juustuga

2-le

  • 6 aprikoosi
  • 2 sl võid
  • 1 laim
  • 1 karp stracciatella juustu (180 g) või burratat või mozzarellat
  • 4-5 vart lehtkapsast
  • meelepäraseid ürte (münti, salveid, oliivirohtu, basiilikut, petersell, till)
  • 1 sl heledat suhkrusiirupit

Marinaad ürtidele

Eemalada aprikoosidelt kivid ja lõika aprikoos neljaks. Sulata pannil või ja küpseta selles aprikoose, pigista juurde laimist mahl. Lisa pannile lehtkapsas ja salvei. Nirista juurde suhkrusiirupit. Küpseta kuni aprikoosid on pehmenenud.

Nopi oliivirohi varre küljest ja asteta koos basiilikulehtedega marinaadi. Lisa hakitud petersell, till ja münt.

Tõsta ürdid serveerimistaldrikule, lisa küpsetatud aprikoosi ja lehkapsasegu ja tõsta peale juust. Nirista ülejäänud ürdimarinaad salatile.