Kõrvitsapannkoogid

Umbes 15 tk

Vaja läheb:

  • 100 g täisteranisujahu
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl heledat muscovado suhkrut
  • 150 g muskaat- või pähkelkõrvitsast tehtud kõrvitsapüreed*
  • 200 ml piima
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 35 g sulatatud võid
  • praadimiseks õli
  • noaotsaga soola

Sega ühes kausis omavahel jahu, sooda, sool, kaneel, muskaatpähkel, vanillisuhkur ja muscovado suhkur. Teises kausis sega kõrvitsapüree, piim, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja sulatatud või. Sega kõik ained kokku ühtlaseks tainaks.

Seejärel kuumuta pannil õli ja tõsta supilusikaga pannile koogikesed. Prae õlisel pannil keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt minutijagu. Pööra koogid ümber, kui pealmisele poolele tekivad mullikesed. Paku kohe kuumalt võitükikeste ja siirupiga.

*Kõrvitsapüree valmistamiseks lõika kõrvitsast sektorid, uurista seemned ja pehme sisu seemnete ümber välja. Lao sektorid ahjupannile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni kõrvitsa viljaliha on nii pehme, et kahvel läheb eriliselt surumata sisse. Tõsta kõrvitsatükid ahjust välja. Eemalda koor ja püreesta. Kuna retseptis läheb tarvis 150 g kõrvitsapüreed, siis võid ülejäänud panna sügavkülma ja kasutada teisel korral.