Kõrvitsamoos õunte ja astelpajuga

2 l moosi

  • 200 g astelpajumarju
  • 500 g oranži viljalihaga kõrvitsat, koorest ja seemnetest puhastatud
  • 500 g õunu (näit. Antoonovka), südamikest puhastatud
  • 1 dl vett
  • 500 g moosisuhkrut
  • 1 sl värsket riivitud ingverit
 Alustuseks valmista astelpajumahl. Selleks püreesta marjad saumikseriga ja aja saadud segu läbi tiheda sõela. Saad 200 ml mahla. Sõelale jäänud seemned ja kestad viska ära. Tükelda kõrvits ja õunad väiksemateks tükkideks. Tõsta koos 1 dl veega potti. Keeda kaane all 10 minutit, kuni tükid on pehmenenud. Lisa moosisuhkur, astelpajumahl ja riivitud ingver. Keeda ilma kaaneta veel 10 minutit. Vala moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Moos tardub seistes.
 Sellest kogusest saab u 2 l moosi.