Kõrvitsakarask

10 viilu

  • 3 dl kõrvitsapüreed*
  • 4 dl speltajahu
  • 2 tl soodat
  • 1 dl keefiri
  • 50 g võid + 20 g karaski peale
  • soola
  • 2 sl heledat muscovado suhkrut
  • 2 muna
  • 100 g (suitsu)juustu

Klopi munad kausis soolaga lahti. Lisa keefir ja kõrvitsapüree. Sulata või ja jahuta pisut. Sega sooda ja speltajahu omavahel. Lisa sulatatud või ja jahu tainale, sega. Riivi juust ja lisa see tainale, jäta natuke peale raputamiseks.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi, raputa peale järele jäänud juust ja lisa mõned võikillud. ( need aitavad kaasa krõbeda kooriku tekkimisele)
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 1 tund. Küpsust kotrolli tikuga, kui tik tuleb küpsetisest puhtalt välja tõsta karask restile jahtuma.
Serveerimisel lõika viiludeks, määri peale võid või pestot ja lõika tomativiil.

*  Lõika kõrvits sektoriteks ja aseta ahjuplaadile. Eemalda seemned ja säsi. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lase jahtuda ja eemalda koor. Püreesta kõrvitsa  viljaliha sauseguriga.