Kõrvitsa-tiramisu

Kuuele

  • u 140 g (ca 16 tk) Savoyardi küpsiseid
  • 2 munakollast
  • 1 dl  rafineerimata roosuhkrut
  • 250 g toasooja mascarponet
  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 dl kõrvitsapüreed*
  • 1 tl  vanillsuhkrut
  • 0,75 dl Amaretto likööri
  • u 1,5 dl kanget külma kohvi
  • 0,25 tl kaneeli
  • 1 sl kakaopulbrit (100%)

Aseta vähese veega potile kuumakindel kauss, nii et selle põhi vett ei puudutaks. Kuumuta saadud vesivannil vispli või käsimikseriga vahustades munakollased, suhkur ja 0,5 dl Amarettot, kuni suhkur on sulanud ja saad kreemja ja õhulise vahu – see võib aega võtta kuni 6 minutit.
Sega mikseri või vispli abil kokku mascarpone, kaneel ja kõrvitsapüree ning lisa see munavahule. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga ja sega ettevaatlikult saadud segu hulka.

Sega kokku kohv ja järele jäänud Amaretto, suska kiirelt küpsised sellest ükshaaval läbi ja lao pool küpsisekogusest ühe kihina sobiva suurusega vormi (kui küpsised ei taha täpselt ära mahtuda, lõika need lihtsalt sobivaks). Lisa pool kõrvitsakreemist, lao peale ülejäänud, samuti kergelt kohvist läbi käinud küpsised ja vala peale ülejäänud kreem. Kata vorm köögikilega ja jäta vähemalt neljaks tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmikusse tahenema ja maitsestuma. Serveeri külmalt ja sõelu peale ohtralt kakaopulbrit.

*- Kõrvitsapüree valmistamiseks koori ja tükelda kõrvits ning kuumuta sortsu veega tasasel tulel kaanega kaetult u 15 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Vala liigne vesi ära ja püreesta. 1 dl püree valmistamiseks kulub u 250 g kõrvitsat. Kõrvitsapüreed võid edukalt säilitada ka sügavkülmas.