Kõrvitsa-mango kook kaneelise vahukoorega
Põhi:
- 100 g võid
- 150 g tumedat šokolaadi
- 80 g tumedat muscovado suhkrut
- 50 g jahu
- 2 muna
- soola
Vahekiht:
- 200 g kõrvitsapüreed
- 1 hästi küps mango
- 1 tl kaneeli
- 1 sl heledat suhkrusiirupit
- 3 lehte želatiini
- 1 laimi mahl
Kate:
- 2 dl vahukoort
- 1 sl ekstrapeent suhkrut
- 1 tl kaneeli
Kõigepealt tee kõrvitsapüree. Selleks lõika kõrvits viiludeks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme – selleks kulub umbes 15-20 minutit. Eemalda koor ja püreesta kõrvits saumikseriga.
Koori mango ja eemalda viljaliha. Pane kõrvitsapüree hulka ja surista saumikseriga veel, kuni kaks püreed ühilduvad. Maitsesta kaneeliga ja suhkrusiirupiga ning tõsta kõrvale.
Sulata paksupõhjalises potis tasasel kuumusel pidevalt segades või ja šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta munad ja suhkur omavahel ja lisa šokolaadisegu. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni kook on tahenenud ja küps. Jahuta täielikult maha.
Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks ligunema. Pressi laimist mahl ja soojenda poti põhjas keemiseni ning eemalda tulelt. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ja pane kuuma mahla sisse. Sega kiiresti, kuni želatiin on sulanud. Vala segu peene joana kõrvitsa-mangosegu hulka. Vala segu jahtunud koogipõhjale ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.
Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkruga pehmete tippude tekkimiseni. Sega koore hulka kaneel ja kata kook vahukoorega. Puista pinnale kaneeli.