Kõrvetav Till

  • (5 cl Viru Valget)
  • 3 viilu värsket kurki
  • paar oksa värsket tilli
  • 4 cl vett
  • 2 väikest värske tilli vart
  • 2 cl nõgesesiirupit
  • 1 cl värskelt pressitud laimimahla

Nõgesesiirup:

  • toodud kogusest saad ühe liitri
  • 1 kg ekstrapeent suhkrut
  • 1 l filtreeritud vett
  • 5 peotäit nõgeselehti, mis on korjatud (Manna La Roosa) vanaema aiast
  • 0,5 värsket sidrunit
  • 5 cl Viru Valget

 

Siirupi keetmine:

Pese nõgeselehed, pane need koos veega potti  ja keeda 10 minutit, lisa suhkur ja keeda veel 10 minutit. Seejärel lisa sidrun ning viin. Võta siirup pliidilt ning jahuta ja kurna.

 

Kokteili valmistamine:

Uhmerda värske kurk koos tilliga. Lisa šeikerisse jää, nõgesesiirup, laimimahl, Viru Valge ja vesi. Raputa šeikerit hoogsalt ja kurna jook jääga täidetud viskiklaasi. Kaunista kokteili kuivatatud nõgeselehtede või värske tilli okstega.