Kolmevärviline pulgasorbett
Kaksteist tükki
- 2 banaani
- 400 ml kreemjat kookospiima
- 2 tl vanillisuhkrut
- 3 dl mangopüreed
- 4 sl heledat suhkrusiirupit (2+2 sl)
- 200 g külmutatud või värskeid maasikaid
Püreesta banaanid kookospiima ja vanillisuhkruga. Sega käsitsi või blenderda 1 dl banaani-kookospiimasegu, 2 sl suhkrusiirupit ja mangopüree omavahel kokku.
Püreesta maasikad (külmutatud võivad olla pooleldi sulanud) ja 2 sl siirupit samuti 1 dl banaani-kookospiimaseguga.
Nüüd on sul eraldi anumates enam-vähem võrdses koguses kolm värvilist koostisosa. Tõsta roosa ja kollane segu külmkappi ootele.
Täida kolmandik vormidest kookospiima-banaaniseguga ja lase tunnike sügavkülmas jäätuda. Lisa maasikasegu, jättes ruumi ka mangole. Hoia jälle tund ega sügavkülmas. Lõpuks lisa mangosegu ja külmuta sorbette lõplikult umbes 3 tundi. Enne söömist võta pulgasorbetid 15-20 minutit varem toasooja.