Kohev kolmekihiline rabarberikook

12 lõiku

Põhi

1 pakk Juubeli tordipulbrit
200 g võid

Vahekiht

  • 4 rabarberivart+3 sl suhkrut
  • 3 muna
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 370 g maitsestamata Kreeka jogurtit

Kate

  • 3 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl nisujahu
  • 9 sl mandlilaaste (6+3)

Vala tordipulber kaussi. Lisa külma või tükid. Näpi sõrmede vahel taignaks. Kata 34 x 24 cm (suuruselt u pool täismõõdus ahjuplaadist) vormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vajuta taigen ühtlaselt põhjale.

Vahekihiks tükelda rabarber, sega 3 sl suhkruga ja jäta 20 minutiks seisma. Vala seejärel tekkinud vedelik ära. Klopi munad vispliga lahti, sega fariinsuhkru, kaneeli ja jogurtiga ühtlaseks kreemiks. Lõpuks sega hulka rabarberitükid. Vala vahekiht põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Katteks vahusta munad suhkruga heledaks ja hästi kohevaks vahuks. Sega õrnalt sisse nisujahu ja 6 sl mandlilaaste. Määri kohev biskviidikiht korraks ahjust välja võetud koogile, puista peale veel 3 sl mandlilaaste. Küpseta kooki edasi 180 kraadi juures u 20 minutit, kuni kate on kuldne. Keera ahjukuumus kinni, aga lase koogil veel 15 minutit poolavatud ahjus olla. Seejärel lase jahtuda ja lõika tükkideks.