Kirsimoos käsitsi korjatud kirssidest
- 0,5 kg värskeid kirsse
- 2 spl rafineerimata roosuhkrut
- 1 vaniljekaun
- 1 spl mooniseemneid
Nopi küpsed kirsid puu otsast ja eemalda kirssidelt kivid. Aseta puhastatud kirsid koos suhkru ja puhastatud vaniljekauna seemnetega kaussi, kata kauss toidukilega ja aseta see vesivannile. Hoia kaussi vesivannil ligikaudu pool tundi või kuniks suhkur on sulanud ja kirsid endast mahla välja andnud. Eemalda kausilt kile ja püreesta saadud mass blendri või saumikseriga. Kui soovid magusamat moosi, lisa veel suhkrut. Kui moos on sobiva magususega, sega sisse mooniseemned. Serveeri kohe, kas külmalt või kuumalt. Samuti võib moosi hoidistada õhukindlates purkides, et talvel hea võtta oleks.