Karamellised kommid pähklitega
Vaja läheb:
- 50 ml vett
-
1 dl heledat suhkrusiirupit või glükoosisiirupit
-
100 g võid
-
200 g pähkleid
-
20 g külmkuivatatud pohlasid
-
1/2 tl soola
Maitsestamiseks:
- 1-2 tl piparkoogimaitseainet või 1 tl jahvatatud vürtsköömneid või 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
Pane vesi koos suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa siirup ja või. Lase segul vaiksel kuumusel 30-60 minutit mullitades keeda (kui kasutada glükoosisiirupit ja soovid pehmemaid komme, siis keeda vähem). Vala juurde pähklid ja laota segu küpsetuspaberile tahenema. Raputa peale pohlad. Lase täielikult jahtuda. Murra mass tükkideks ja naudi!