Karamelline juustukook
Koogipõhi:
- 60 g võid
- 60 g tumedat šokolaadi
- 60 g heledat või tumedat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
- 1 suur muna
- 30 g riisijahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
Sulata tükeldatud või ja šokolaad madalal kuumusel pidevalt segades või veevannil. Sega hulka suhkur, lase pisut jahtuda ja lisa lahtiklopitud muna. Teises kausis sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa jahusegu šokolaadile ja sega ühtlaseks.
Kata 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi, silu pind ja küpseta 160-kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on kerkinud ja katsudes kuiv.
Täidis:
- 400 g toasooja toorjuustu
- 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
- 3 sl heledat või tumedat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
- 4 toasooja muna
- 300 g toasooja keedetud kondenspiima
Vispelda toorjuust kohupiimapasta ja suhkruga ühtlaseks kreemiks, lisa ükshaaval munad. Tõsta juustusegu hulka keedetud kondenspiim ja sega vispliga ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni täidis on tahenenud (keskelt võib veel võdiseda).
Kate:
- 100 g toasooja keedetud kondenspiima
- 100 g hapukoort
Sega hapukoor keedetud kondenspiimaga ning laota ühtlaselt koogile. Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju seisma, kuni see on täielikult jahtunud. Seejärel hoia kooki üle öö külmas.
Serveeri kooki koos värskete marjadega.
Soovitus:
Keedetud kondenspiima müüakse 190 g pakkides, kuid seda saab ka ise keeta. Selleks tuleb 400 g (plekist) kondenspiimapurk vett täis potti asetada ja seda umbes kolm tundi keeta, vajadusel tuleb vett juurde lisada, et purk oleks pidevalt veega kaetud.