Kamakreemitort maasikate, kaeraküpsiste ja mandlitega
Kaeraküpsised:
- 100 g võid
- 100 g kaerajahu
- 100 g täisteraspeltajahu
- 50 g Demerara suhkrut
- 1 sl piima
- 0,5 tl soodat
- 0,25 tl sidrunhapet
Sega kõik ained omavahel ühtlaseks tainapalliks ja aseta pooleks tunniks külma. Rulli küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Võid teha ka väikeseid küpsiseid, kuid selle koogi jaoks tuleb küpsised põhja saamiseks purustada, seega võid küpsetada ühe tükina.
Põhi:
- 150 g kaeraküpsiseid
- 50 g mandleid
- 80 g võid
Purusta köögikombainis mandlid ja seejärel küpsised. Lisa sulatatud või, vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhjale.
Kreem:
- 500 g maitsestamata jogurtit
- 500 g hapukoort
- 100 g kama
- 200 g Demerara suhkrut
- 18 g želatiini
- 1 dl vett
- 300 g maasikaid
Sega jogurt hapukoore ja suhkruga ning vahusta, kuni suhkur on sulanud. Lase želatiinil külmas vees paisuda ning kuumuta madalal tulel kuni täieliku sulamiseni. Sega koore hulka kama ja želatiin. Poolita maasikad ja aseta tordipõhjale, lõikepind vormi ääre vastu. Maasikad on mahlased ja jäävad kergesti püsima. Vala kreem vormi ja lase öö läbi seista. Kaunista maasikatega.