Kaks ühes – banaanikeeks ja juustukook

Banaanikeeks

  • 50 g toasooja võid
  • 50 g heledat muscovado suhkrut
  • 1 muna
  • 120 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 küpset banaani
  • 50 g tumedat šokolaadi (soovi korral)

Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks. Edasi vahustades lisa muna. Seejärel vahusta hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning püreestatud (nt kahvli abil) banaanid, viimasena lisa soovi korral šokolaad.

Sega tainas ühtlaseks ja vala 20 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber, ääred aga määritud võiga ja jahuga üle puistatud.

Silu taina pind ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil u 15 minutit vormis taheneda, seejärel eemalda vormist ja lase restil täielikult jahtuda.

Juustukook

  • 300 g toasooja toorjuustu
  • 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
  • 200 g valget šokolaadi

Sega toorjuust vispli abil kohupiimapastaga läbi. Tükelda šokolaad, sulata vesivannil ja sega kiirelt juustu-kohupiimamassi hulka.

Aseta jahtunud banaanikeeks serveerimisalusele ja pane ümber sama vormi, milles koogipõhja küpsetasid, äär. Vormi äär võiks olla õliga määritud, et kook pärast lihtsamalt lahti tuleks. Vala täidis banaanikeeksi peale ja aseta kook paariks tunniks külmkappi tahenema.

Kaunistamiseks

  • 1-2 banaani
  • tumedat šokolaadi
  • pähkleid või marju (soovi korral)

Enne serveerimist eemalda vormi äär. Kaunista viilutatud või tükeldatud banaanide ja riivitud või tükeldatud šokolaadiga, soovi korral lisa ka (hakitud) pähkleid või meelepäraseid marju.