Jõuluhõngulised jõhvika-mandli küpsised valge šokolaadiga

  • 230 g toasooja võid
  • 200 g  heledat muscovado suhkrut 
  • 2 toasooja muna
  • 1 tl soodat
  • 250 g riisi- ja maisijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 120 g täistera kaerahelbeid
  • 1 sl konjakit, brändit või rummi
  • 100-150 g kuivatatud jõhvikaid
  • 100-150 g valget šokolaadi
  • 100 g pähkleid või mandleid

Tükelda või ja vahusta suhkruga ühtlaseks vahuks (kulub 3-4 minutit). Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Lahusta sooda 1-2 sl kuumas vees ja sega võivahu hulka.

Sega sõelutud jahud küpsetuspulbri, soola ja piparkoogimaitseainega. Sega jahusegu kahes osas võivahu hulka, seejärel lisa kaerahelbed, alkohol ja jõhvikad ning tükeldatud šokolaad ja mandlid.

Kata tainakauss toidukilega ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

Tee tainast ühesuurused pallikesed ja aseta need 4-5 cm vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit kuni küpsised on kuldpruunid. Lase ahjust võetud küpsistel u 5 minutit pannil taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Taina kogusest saab kaks ahjuplaaditäit küpsiseid, küpseta need ükshaaval.

Jahtunud küpsiseid hoia õhukindlalt suletud anumas toatemperatuuril. Säilivad umbes nädala.