Haug mudas
Tarrend
- 700 g haugi luid
- 220 g porgandit
- 130 g sibulat
- 30 g tilli
- 2 tera vürtsi
- 0,5 l köömneid
Valmista haugi luudest klassikaline puljong. Kui puljong on kurnatud, aseta see uuesti pliidile ja redutseerida 1/3 võrra. Aseta puljong ööpäevaks külmkappi. 24 tunni mõõdudes on puljong tarretunud.
Muld
- 45 g musta leiba
- 15 g sarapuupähkleid
- soola
- pipart
Kuivata leib. Rösti sarapuupähklid, koori ning purustda koos kuivatatud leivaga. Maitsesta muld soola ja pipraga.
Praetud haug
- 100 g haugifileed
- soola
- pipart
Maitsesta filee soola ja vähese pipraga. Prae kala kuumal pannil, alustades naha poolest. Avalda kalale kergelt survet, nahk ühtlaselt küpseks. Asetada kuum filee tarrendile.