Crema di Fragola

6 portsjonit

  • 50 g röstitud mandlilaaste
  • 60 g valget šokolaadi
  • 300 g maasikaid
  • 200 g vahukoort
  • 50 g munakollast
  • 100 g munavalget
  • 200 g mascarpone’t
  • 65 g suhkrut
  • 8 g (või 4 lehte) želatiini

Rösti mandlilaastud kuldpruuniks. Pane želatiinilehed külma vette. Vahusta munakollane suhkruga tugevaks vahuks, lisa mascarpone ja vahusta ühtlaseks kreemiks, vala kreem kaussi. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning lisa munakollase-mascarpone-kreemile. Vahusta munavalge, lisa kreemile ja sega kõik ühtlaseks. 

Sulata potis želatiin. Lisa sellele väike osa eelnevalt valmistatud kreemist ning sega ühtlaseks. Vala želatiinimass kreemikaussi, samal ajal kogu massi kiirelt segades. Aseta kreem 30 minutiks külmkappi.

Pese, puhasta ja viiluta maasikad. Riivi šokolaad. Võta klaasid, kaalu klaasi põhja 50 g kreemi, seejärel aseta klaasi servadesse maasikad, nii et lõikepind jääks väljapoole. Lisa veel 50 g kreemi. Kõige peale aseta röstitud mandlilaastud ja riivitud  šokolaad.