Cayenne’i pipraga kõrvetatud lõhe

  • 1 sl suitsutatud paprikapulbrit
  • 1/2 tl Cayenne’i pipart
  • 2 tl röstitud sibulahelbeid
  • 2 tl Dijoni sinepit (seemnetega)
  • 3 sl meresoolahelbeid
  • 1 tl jahvatatud valget pipart
  • 1 sl pruuni roosuhkrut 
  • 3 küüslauguküünt, peeneks hakitult
  • 2 tl hakitud sidrunikoort
  • peotäis hakitud punet
  • peotäis hakitud tüümianilehti
  • 1 sl punast veiniäädikat
  • 60 ml oliiviõli
  • 1-1,5 kg tükk lõhefileed
Pane ahi soojenema 250 kraadi juurde ja soovitavalt grillirežiimile. Eemalda lõhefileelt nahk. Sega kõik komponendid omavahel ja määri saadud seguga kala mõlemalt poolt kokku. Aseta kala ahjuplaadile ja küpseta 250 kraadi juures 10-12 minutit. Kala peaks jääma pealt küpsenud, aga seest pooltoores.
Serveeri koos rohelise salatiga.