Bataadi pannkoogid soolakaramellikastmega
Koogid
- 2 bataati ( bataadi püreed u 200 g)
- 2 muna
- 150 g (kaera)jahu
- 1 tl soodat
- soola
- 1 tl kaneeli
- 1 tl jahvatatud ingverit või peenelt riivitud värsket ingverit
- 50 ml piima
- praadimiseks õli
Koori bataadid ja lõika kuubikuteks, pane ahjuplaadile ja rösti 200 kraadises kuumuses, kuni muutuvad pehmeks. Selleks kulub umbes 15 minutit, olenevalt kuubikute suurusest. Bataadid võib ka keerata fooliumisse ja röstida tervelt, siis kulub umbes 40 minutit. Tõsta röstitud bataadid kaussi ja püreesta sauseguriga. Lisa juurde muna ja piim. Sega jahu sooda ja maitseainetega ja lisa segusse. Sega ühtlaseks.
Tõsta lusikaga pannile. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit.
Soolakaramellikaste
- 2 dl rõõska koort
- 100 g heledat muscovado suhkrut
- 25 g võid
- soola
Vala potti koor ja sega juurde suhkur. Kuumuta tasasel tulel, kuni segu pakseneb, lisa või ja maitsesta soolaga. Lase jahtuda.