Avokaado-pähklikook

Põhi

  • 150 g pähklite segu
  • 50 g kookoshelbeid
  • 80 g datleid (kivideta)
  • 2 sl kookosrasva

Kreem

  • 5 avokaadot
  • 4 laimi
  • 1 laimi riivitud koor
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 2 sl kookoskoort

Pane pähklid köögikombaini ja jahvata peeneks, lisa datlid(kivid eemaldatud), kookoshelbed ja pehme kookosrasv. Töötle ühtlaseks ja suru lahtikäiva põhjaga 20 cm läbimõõduga koogivormi, mille põhja on asetatud küpsetuspaber.

Eemalda avokaadodelt kivid ja riivi tsitrusekoor. Pressi laimidest mahl ja sega kõik kreemi ained kannmikseris. Vala segu koogipõhjale ja tõsta 1 tunniks sügavkülma või hoia üle öö külmkapis.