Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

Neljale

  • 125 g väike Camembert juustukera
  • 100 g jõhvikaid
  • 3 sl heledat muscovado suhkrut 
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 1 rosmariinioks
  • soolahelbeid, musta pipart
  • oliiviõli
  • saia serveerimiseks

Eemalda juust pakendist ja paberist ja tõsta väiksemasse keraamilisse vormi. Kui juustupakend on puidust, võid kasutada küpsetamiseks ka seda. Lõika noaga risti-rästi sälgud juustu pealmisesse ossa, suska avaustesse mõned rosmariinitutid. Puista peale veidi soolahelbeid ja nirista veidi oliiviõli. Aseta juust koos vormiga ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadise kuumusega ahjus 10-12 minutit, kuni juustukera sisemus on vedelaks muutunud. Samale plaadile aseta ca 5 minuti pärast peale juustu ahju pistmist ka Kreeka pähklid ja saiaviilud ning rösti need kuldpruuniks.
Samal ajal kui juust ahjus küpseb, kuumuta jõhvikad koos suhkru, paari rosmariinituti ja palsamiäädikaga ca 5-7 minuti jooksul moosilaadseks kastmeks. Kui segu jääb liialt paks, lisa veidi vett. Jõhvikad võivad kuumutamisel praksuda ja pritsida, seepärast kata pott igaks juhuks paari esimese minuti jooksul kaanega.

Serveerimisel tõsta osa kastet väiksemasse kaussi ja kata osa juustust kastme ja kergelt hakitud Kreeka pähklitega. Juurde paku röstitud saiaviile ja kaunista vaagen soovi korral järele jäänud rosmariinituttidega. Puista peale veel veidi soolahelbeid ja musta pipart ning serveeri kohe.