Ahjus grillitud miso-baklažaan

kahele

  • 1 baklažaan
  • 1 sl misopastat
  • 1 sl  fariinsuhkrut
  • 1 sl mirinit (riisivein)
  • 1 sl seesamiõli
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 riivitud küüslauguküüs
  • õli praadimiseks

Poolita baklažaan pikkupidi ja tee pehmesse sisusse umbes sentimeetrise vahega diagonaalsed lõiked, kuid nii, et kooreosa jääks terveks. Tee nüüd samasugused lõiked vastupidises suunas, nii et sisu koosneks lõpuks väikestest rombidest. Tee sama ka teise poolega. Kuumuta pann keskmise kuumuseni, lisa õli ja baklažaanipoolikud , lõikepind allpool ning pruunista 3-4 minuti jooksul. Pööra baklažaanid teistpidi ja kuumuta veel u 5-6 minutit, kuni need on pehmenenud ja sisust hakkab eralduma vedelikku. Sega kokku miso, suhkur, mirin, seesamiõli ja riivitud ingver ning küüslauk ja määri saadud pasta baklažaanipoolte lõikepinnale. Tõsta baklažaanid ahjuplaadile, nii et kumer osa jääb allapoole ja küpseta ahju ülemises osas grillfunktsiooni abil u 5 minutit, kuni misosegu on karamelliseerunud ja mullitab. Puista peale hakitud murulauku ja seesamiseemneid ja serveeri kas niisamuti, koos riisiga või kõrvalroana toekama eine puhul.