Ahjurabarber kookosesegadikuga

4-le

Rabarberisegu:

  • 300 g rabarberit
  • 5 sl mett
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl kardemoni

Kate:

  • 30 g võid, toasooja
  • 4 (kuhjaga) sl mandlijahu
  • 4 (kuhjaga) sl kookoshelbeid
  • 3 tl pruuni roosuhkrut
  • 1 tl roseepipart
Rabarberisegu valmistamiseks puhasta ja koori rabarber ning lõika õhukesteks viiludeks. Sulata pannil mesi ning sega koos ülejäänud ainetega rabarberiviilude hulka. Täida saadud seguga 4 pisikest ahjuvormi ja küpseta 190 kraadi juures u 7 minutit.
Sega või mandlijahu, kookoshelveste ja suhkruga ning kata puruseguga eelküpsetatud rabarberid. Peale raputa käte vahel purustatud roseepipart. Küpseta ahjus 12 minutit ehk seni, kuni kate on pealt kuldne.