Ahjurabarber kookosesegadikuga
4-le
Rabarberisegu:
- 300 g rabarberit
- 5 sl mett
- 0,5 tl kaneeli
- 0,25 tl kardemoni
Kate:
- 30 g võid, toasooja
- 4 (kuhjaga) sl mandlijahu
- 4 (kuhjaga) sl kookoshelbeid
- 3 tl pruuni roosuhkrut
- 1 tl roseepipart
Rabarberisegu valmistamiseks puhasta ja koori rabarber ning lõika õhukesteks viiludeks. Sulata pannil mesi ning sega koos ülejäänud ainetega rabarberiviilude hulka. Täida saadud seguga 4 pisikest ahjuvormi ja küpseta 190 kraadi juures u 7 minutit.
Sega või mandlijahu, kookoshelveste ja suhkruga ning kata puruseguga eelküpsetatud rabarberid. Peale raputa käte vahel purustatud roseepipart. Küpseta ahjus 12 minutit ehk seni, kuni kate on pealt kuldne.