Ahjupaprika-läätsesalat

Kõigepealt valmista ahjupaprikad:

  • 5 suurt paprikat
  • 4 sl extra virgin oliiviõli
  • 2 sl palsamiäädikat
  • 1 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 suur peenelt hakitud küüslauguküüs
  • värskelt jahvatatud pipart
  • värsket tüümianit (soovi korral)
Lõika paprikad neljaks, puhasta seemnetest ja aseta, lõikepind ülespool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures kuni paprikate nahk hakkab äärtest mustaks tõmbuma (u 45 minutit). Lülita ahi välja ja jäta paprikad ahju u 15 minutiks seisma. Senikaua sega kokku kõik marinaadiained. Seejärel koori paprikad ja pane marinaadi. Marinaadis ahjupaprikat saad kasutada nii salatites, suppides kui ka prae kõrvale. Hoia paprikaid suletud anumas külmkapis marinaadi sees.

Salat

  • 200 g Puy läätsi
  • 1 väiksem sibul või paar-kolm šalottsibulat
  • 2 küüslauguküünt (purustatud)
  • 5 tüümianivart
  • 1 loorberileht
  • 500 ml puljongit (soovi korral)
  • paar peotäit spinatit
  • mõned ahjupaprikad
  • 200 g fetajuustu
Haki sibul ja küpseta poti põhjas õli sees madalal kuumusel pehmeks. Lisa purustatud küüslauguküüned ja kuumuta veel paar minutit. Seejärel lisa potti läätsed, loorberileht ja tüümianivarred, kata vee või puljongiga ja küpseta u 20–25 minutit, kuni läätsed on pehmed (NB! Vaata kindlasti läätsede küpsetusaega pakendilt, sest see varieerub vastavalt sordile ja tootjale). Kurna läätsed ning eemalda tüümian ja loorberileht. Maitsesta vajadusel soolaga. Sega spinat soojade läätsedega, et see natukene küpseks ja närbuks. Tõsta taldrikule ning lisa marinaadis seisnud ahjupaprika ja kuubikuteks lõigatud või murendatud feta.