Aasiapärane searibi

Neljale

  • 1,5 kg sea ribiplaati
  • 3 sl sojakastet
  • 4 cm jupp ingverit
  • 0,5 dl tumedat muscovado suhkrut 
  • 4 sl Hoisin kastet
  • 3 sl kuiva valget veini
  • 1 tl purustetud musta pipart
  • 2 küüslauguküünt
  • hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid serveerimiseks
Kuivata liha majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Koori ingver ja küüslauk ning haki võimalikult peeneks. Sega need kahe supilusikatäie sojakastmega ja hõõru liha seguga mõlemalt poolt kokku.
Aseta liha ahjuplaadile ja kata see tihedalt fooliumiga. Küpseta 140 kraadises ahjus 3 tundi.
Nüüd sega väiksemas potis Hoisin kaste, suhkur, 1 sl sojakastet, vein ja must pipar ning kuumuta kergelt, kuni suhkur on sulanud.
Kui liha on küpsenud, vala ära pannipõhjale kogunenud vedelik ja pintselda liha kastmega. Võid ribi pruunistada ettevaatlikult grillil umbes 15 minuti jooksul, samal ajal liha kastmega veel määrides või aseta ribi nüüd fooliumiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, vahepeal liha kastmega pintseldades. Ole pruunistamisel ettevaatlik ja ära jäta liha järelevalveta, sest magusamapoolne marinaad maitseb küll hea, kuid kipub ka kiiremini kõrbema.
Valmis ribile puista seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat ning paku kõrvale värsket salatilisa.
Lase suvisel hõrgutisel hea maitsta!