Piña Colada kook

Põhi:

  • 2,5 dl mandleid
  • 8 datlit
  • 0,5 dl kookoshelbeid
  • noaotsatäis soola
Pane India pähklid paariks tunniks vette likku.
Koogipõhja valmistamiseks purusta köögikombainis mandlid, datlid, kookoshelbed ja sutsuke soola kleepuvniiskeks massiks – selleks kulub umbes 2 minutit. Kui kasutad kuivatatud datleid, leota neid enne purustamist umbes tunnike vees, värskeid datleid kasutades pole tarvis seda teha. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Lõika küpsetuspaberist umbes 5 cm lint ning kata sellega koogivormi sisemine äär. Vajuta mandli-datlisegu tihedalt vormi põhja.

Kate:

  • 5 dl (300 g) India pähkleid
  • 227 g ananassitükke omas mahlas (konservis on 139 g ananasse)
  • 1 laim
  • 1 dl kookosrasva (tahkel kujul)
  • 1 dl heledat suhkrusiirupit
  • 2 dl kreemjat kookospiima
  • 1,5 tl rummiekstrakti
  • noaotsaga soola
  • Kaunistuseks kookoshelbeid ja laimilõike.
Katte valmistamiseks nõruta ananassid konservist. Vedelikku kasuta mujal, koogis läheb vaja ainult viljaliha. Pressi laimist välja mahl ja riivi koor. Tõsta leotatud ja nõrutatud India pähklid, nõrutatud ananassitükid, laimimahl ja -koor, kookosrasv, siirup, kookospiim, rummiekstrakt ja sool blenderisse. Surista, kuni saad täiesti ühtlase kreemi. Maitse seda ja kui soovid, lisa veel rummiekstrakti.
Vala kate põhjale ja hoia kooki vähemalt neli tundi sügavkülmas. Võta kook pool tundi enne söömist sügavkülmast välja, siis on seda hõlpsam lõigata. Kaunista kook kookoshelveste ja laimiga. Edaspidi võib kooki hoida tavakülmikus.