Küpsetamata šokolaadi-pähklikook

Põhi

  • 200 g šokolaadiküpsiseid
  • 100 g võid
  • 2 sl espressot

Purusta küpsised köögikombainis või kasuta pudrunuia. Sulata või ja lisa koos kohviga küpsisepurule. Kata 15 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhjale ja külgedele ning suru kõvasti kokku. Kasuta selleks sirge põhjaga klaasi või tassi.

Tõsta vorm külmkappi.

Pähkli-šokolaadikreem

Pähklikreemi valmistamiseks pane blenderisse röstitud pähklid ja purusta peeneks, lisa õli ja töötle kuni moodustub pasta.  Kui segu on liiga tihke, lisa pisut vett. Lisa suhkrusiirup ja kakao- pulber, raputa juurde pisut soola ning lisa vanillisuhkur. Sulata veevannil šokolaad ja lisa blenderisse. Töötle, kuni kreem on siidine.

Määri kreem küpsisepõhjale ja puista juurde rõstitud pähklid. Aseta vorm külmkappi.

Toorjuustukreem

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 200 g valget šokolaadi
  • 1 sidrun

Sulata paksupõhjalises potis madalal kuumusel, pidevalt segades šokolaad või kasuta veevannil sulatamist. Sega sulanud šokolaad toasooja toorjuustuga, lisa riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega. 

Vala segu külmkapis tahenenud küpsisepõhjale ja kreemile. Tõsta jälle külmkappi.

Šokolaadikreem

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 ml vahukoort
  • 2 sl võid 

Kuumuta paksupõhjalises potis koor ja või ning tõsta sisse hakitud šokolaad. Sega ühtlaseks kreemiks.

Vala segu tahenenud toorjuustukreemile ja tõsta kook külmkappi. Lase seista üle öö.