Ploomi-martsipanikook

  • 500 g ploome
  • 150 g pehmet võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 300 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sidrunilt riivitud koor
  • 100 ml piima

200 g martsipani, külmkapikülm

Lõika ploomid pooleks,eemalda kivid. Lõika ploomipoolikud sektoriteks. Jäta ootele.
Mikserda pehme või, suhkur ja vanillisuhkur kreemiks. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades. Sega jahu küpsetuspulbriga. Lisa jahusegu, riivitud sidrunikoor ja piim võikreemile. Sega ühtlaseks. Vooderda 20-23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga.
Pane pool tainast vormi põhjale, määri ühtlaseks. Kata poolega ploomitükkidest. Riivi jämeda riivipoolega peale pool martsipanist.  Kata ülejäänud tainaga, määri ka see spaatli või lusikaseljaga laiali. Aseta tainale ülejäänud ploomitükid.,  millele riivi ülejäänud martsipan.
Küpseta 180 kraadises ahjus 50-55 minutit. Küpsetamise viimasel paarikümnel minutil võid katta vormi fooliumiga, et kook pealt liigselt ei pruunistuks ning ploomi-martsipanisegu jääks mõnusalt mahlane ja pehme. Lase koogis vormis veidi jahtuda. Lükka noaga koogi ja vormi vahelt  tõmmates kook lahti, eemalda vormist ja serveeri.

P.S. Kook on hea ka õuntega.