Kaheksajalg ploomikastmega

2-le

  • 2 eelkeedetud kaheksajala kombitsat
  • 2 küünt küüslauku
  • 2 sl oliiviõli

Ploomikaste

  • 200 g ploome
  • 30 g  Demerara suhkrut
  • 1 sidruni mahl
  • 30 g Kreeka pähkleid
  • 1 sl austrikastet
  • 1 tl Worchesteri kastet
  • soola

Sultata eelkeedetud ja külmutatud kaheksjala kombitsad aeglaselt külmkapis üles. Purusta küüslaugud ja sega õliga. Määri kaeheksajald küüslauguõliga kokku. Jäta maitsestuma. 

Rösti kuival pannil pähklid koos soolaga. Eemalda ploomidelt kivid ja tükelda potti, lisa suhkur ja küpseta ploome pidevalt segades. Lisa sidrunimahl. Püreesta ploomid ja pähklid sauseguriga ning maitsesta austrikastme ja Worchesteri kastmega. Maitse! Vajadusel lisa veel sidrunimahla, soola või suhkrut.

Tõsta kaheksajala kombitsad kuumale grillile ja grilli mõlemalt poolt umbes 3 minutit. Serveeri koos ploomikastmega. Kõrvale paku värsket salatit.