Valge spargli panna cotta

Panna cotta

  • 500 ml vahukoort
  • 3 spl suhkrut
  • 500 g valget sparglit
  • 4 lehte želatiini

Vala koor potti ja lisa tükeldatud spargel, suhkur ja lase keema. Keeda tasasel tulel, kuni spargel on pehme. Vala segu kannmikserisse ja purusta ühtlaseks, kurna läbi sõela. Pane zelatinilehed 5 minutiks külma vette likku. Pigista vesi välja ja lisa zelatiin kuumale kooresegule, sega hoolega. Jaota segu vormidesse. Tõsta paariks tunniks külmkappi tarretuma.

Šokolaadi “muld”

  • 100 g suhkrusiirupit (Demerara suhkrust ja veest kokku keedetud)
  • 100 g tumeda šokolaadi nööpe

Lase siirup keema tõusta, sega sisse šokolaad ja sega, kuni tekib mulda meenutav tekstuur.

Vaarikamoos

  • 100 g vaarikaid
  • 20 g vett
  • 20 g suhkurt
  •  5 g  trühvliõli

Sega kõik koostisained kokku, tõsta kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. Kurna läbi sõela.

Serveerimisel kummuta tardunud panna cotta taldrikule ja tõsta peale šokolaadi “muld” ning nirista juurde vaarikamoosi.