Lihtne õunakook

Tainas

  • 3 muna
  • 200 g võid, sulatatult
  • 1 dl petti, keefiri või vedelamat maitsestamata jogurtit
  • 100 g suhkrut
  • 75 g fariinsuhkrut
  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kardemoni
  • näpuotsaga soola

Katteks

  • 400 g hapukaid küpsetusõunu (3 keskmist)
  • 3 sl fariinsuhkrut
  • 2 tl kaneeli

Klopi munad käsivispliga lahti, sega sulavõi ja petiga. Sega omavahel suhkur, fariinsuhkur, jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool. Vala hulka võisegu ja sega tainas ühtlaseks. Liigselt kloppida ega vahustada ei ole tarvis. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 24 cm vormi. Viiluta õunad, sega fariinsuhkru ja kaneeliga. Lao õunaviilud tainale, vajuta käega allapoole. Kui suhkrut jäi kausi põhja, puista see ka veel õuntele. Küpseta kooki 200 kraadi juures u 30 min, proovi põhja küpsust puutikuga.