Jäine maasikakook

  • 1 pakk vanillimaitselisi küpsiseid (163 g)
  • 80 g võid
  • 40 g valget šokolaadi
  • 1 sl kookoshelbeid
  • 1 pakk vahukoort (200 ml)
  • 50 g suhkrut
  • 2 sl laimimahla
  • 200 g maasikaid, jäta mõned marjad serveerimiseks

Purusta küpsised köögikombainis peeneks. Sulata või paksuõhjalises potis. Lisa kuuma või sisse peeneks hakitud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Vajadusel hoia nõrka kuumust kastrulil all. Sega võisegu küpsisepuruga ja lisa juurde kookoshelbed.
Suru saadud mass lahtikäiva põhjaga 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtele. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks sügavkülma.
Vahusta koor suhkruga. Purusta maasikad teises kausis sauseguriga, lisa laimimahl. Ühenda mõlemad segud omavahel. Kalla segu koogipõhjale ja pane vorm tagasi sügavkülma. Hoia külmas vähemalt 3 tundi, kuni maasikasegu on külmunud.
Tõsta 15 min enne serveerimist toatemperatuurile ja kaunista maasikatega. Lõika kuuma vette kastetud noga.