Rabarberikiselli jook
1 liiter vett
750 g rabarberit
1-2 sl tärklist
200 g ekstrapeent suhkrut
Tükelda rabarber ühesuurusteks umbes 6 cm pikkusteks juppideks. Pane potti vesi ja rabarber ja kuumuta ilma kaaneta aeglaselt tasasel tulel keemiseni. Võta tulelt, kui rabarber on pehmenenud, kuid säilitab veel oma kuju. Kurna läbi sõela. Vala kurnatud vedelik potti tagasi ja lisa suhkur. Keeda keskmisel kuumusel kuni suhkur on sulanud. Lisa tärklisele 2 sl külma vett ja sega. Lase rabarberivedelik keema tõusta ja lisa veega segatud tärklis. Sega hoolega. Võid esialgu lisada pool kogusest ja siis edasi lisades veel, nii palju, et kisell tundub paraja paksusega. Lase täielikult jahtuda ja kurna läbi sõela, et ei jääks sisse tärkliseklompe.
Kokteil
40 ml viina või gini
10 ml sidrunimahla
100 ml rabarberikiselli
Täida kõrgem klaas jääkuubikutega. Vala peale alkohol ja sidrunimahl ning pikenda rabarberikiselliga.