Grillitud kanasüdamed

  • 400 g jahutatud kanasüdameid

Marinaad:

  • 1 dl oliiviõli
  • 1 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1,5 sl sojakastet
  • 2 dl hakitud peterselli soovi korral ka küüslauku
Eemalda südametelt nähtavad arterid, rasv võib külge jääda. Sega omavahel kõik marinaadi ained ja vala südametele. Lase külmkapis vähemalt 3 tundi siesta.
Aja südamed eelnevalt leotatud puuvarrastele nii, et nad ei puutu üksteisega kokku. Raputa peale natukene soola, marinaadi kuuluv soja on juba põhitöö ära teinud. Grilli kuumal grillil mõlemalt poolt umbes 3 minutit. Söö kohe hästi kuumalt!
Serveeri koos jogurtikastme ja krõbeda ürdisaiaga.

Jogurtikaste

  • 2 lühikest kurki
  • 5 redist
  • 2-3 dl paksu Kreeka jogurtit
  • poole sidruni koor
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 sl hakitud värsket münti
  • 1 sl suhkrut
  • soola, musta pipart
Riivi kurk ja redis. Lase sõelal pool tundi nõrguda. Sega kõik ained omavahel. Maitse, vajadusel lisa suhkrut, soola või pipart.

Krõbe ürdisai

  • 1 pikk sai ehk baguette 
  • oliiviõli
  • kuivatatud tüümiani
  • kuivatatud oreganot
Lõika sai viiludeks. Piserda või pintselda ühel poolt oliiviõliga ja puista samale poolele kuivatatud ürte. Grilli mõlemalt poolt krõbedaks.