Grillitud baklažaan mozzarella ja tomatisalatiga

6-le

  • 1 suur baklažaan
  • 1 l vett
  • 1 sl soola
  • oliiviõli
  • 200 g mozzarella’t

Tomatisalat:

  • 4–5 tomatit
  • peotäis basiilikulehti
  • 2 küüslauguküünt

Salatikaste:

Lõika baklažaan 5 mm paksusteks viiludeks. Hoia pommuviile 20 minutit vees, kuhu on lisatud soola. Pane raskuseks peale taldrik, et baklažaan õhuga kokkupuutel ei tumeneks.
Sega kausis väiksemaks hakitud tomatid, hakitud basiilikulehed ja purustatud küüslauk. Sega kokku salatikastme ained ja vala tomatitele, sega läbi.
Nõruta baklažaaniviilud ja kuivata köögipaberiga. Määri baklažaaniviilud mõlemalt poolt õliga ja aseta õliga pintseldatud grillrestile. Grilli, kuni baklažaani viljaliha muutub läbipaistvaks, seejärel keera teine pool, aseta peale viilutatud mozzarella ja grilli veidi veel. Serveeri kuumalt tomatisalatiga.