Magus sinepiforell
- 400 g forelli fileed
- 1 sl Dijoni teralist sinepit
- 1 sl heledat muscovado suhkrut
- 1 dl panko riivsaia
- peotäis peterselli
- 30 g võid
- 1 sl peenelt riivitud parmesaani
- soola
- pipart
- 1 sidrun
Pane ahi kuumenema 180 kraadile (pöördõhk). Kuivata kala pind majapidamispaberiga ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kausis omavahel sinep, suhkur, sool ja pipar. Määri segu kalale ja aja ühtlaselt laiali. Haki petersell, sega juurde panko, lisa veidi soola ja pipart. Sulata või ja lisa segule. Riivi juurde parmesan, sega ja tõsta kalale.
Küpseta kala 15 minutit, kuni pind on pisut prunistunud ja krõbe, aga kala seest veel mahlane. Ära üle küpseta, muidu muutub kala kuivaks.
Tõsta kala ahjust ja riivi kuumale kalale peale sidrunikoort ja pigista sidrunist mahla.
Serveeri rohelise salatiga.