Rabarbrisorbett

Tükelda rabarber ja pane potti. Kui sul on kenad roosakoorelised rabarbrid ära koori. Vajadusel lisa õige pisut vett ja lase rabarbritel podiseda, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa suhkur ja keeda veel, kuni rabarber on pehme, selleks kulub umbes 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja püreesta sauseguriga ühtlaseks. Maitsesta vanillisuhkru ja likööriga. Vala segu laiemasse kaussi või karpi ja aseta sügavkülma. Umbes 30 minuti pärast püreesta segu veelkord sauseguriga läbi, et külmumisel ei tekiks tugevaid kristalle. Pane tagasi külmkappi. Võid poole tunni möödudes veelkorra sauseguriga segu töödelda. Lase lõpuni külmuda. Enne serveerimist lase sorbetil 10-15 minutit toatemperatuuril pehmeneda. Serveeri magustoidu pokaalidest.